Vojvodkyňa: Skye O'Malleyová : (The Duchess) - Small, Bertrice, 1937- (Baronetka, 2002)
Podobné plány spriada aj Quinton Hunter, vojvoda zo Sedgwicku, ktorý má síce modrú krv, ale inak je chudobný ako kostolná myš. Ich prvé stretnutie na plese sa skončí fiaskom. Allegra dá Quintonovi košom a mladý vojvoda sa jej pomstí tým, že sa postará, aby až do konca plesu netancovala. Allegra ho znenávidí, no jej hnev je málo platný, lebo Quinton požiada lorda Morgana o jej ruku. Manželstvo je spočiatku formálne, Quinton získal vytúžené peniaze na obnovu svojho schátraného sídla a aj Allegra dosiahla svoje ľ stala sa z nej vojvodkyňa. Quinton však potajme začne svoju ženu obdivovať a aj ona zisťuje, že jej nie je ľahostajný. K naplneniu šťastia im však chýba potomok. Allegra má pocit, že napriek všetkému úsiliu zlyhala, lebo nesplnila manželove očakávania, a volí si útek z rodinného sídla...