Vášeň a kvet : (The Passion and the Flower) - Cartland, Barbara, 1901-2000 (Ikar, 2002)
Mladučká Lokita, tajomná tanečnica, ktorá svojou krásou a umením vyráža dych všetkým návštevníkom Paríža, očarí aj ruského princa Ivana. Prísna guvernantka však stráži súkromie svojej zverenkyne, a tak princovi nezostáva nič iné, len Lokitu uniesť. Tanečnica, ktorej pôvod je zahalený tajomstvom, odmieta postavenie princovej metresy. Princ je však odhodlaný urobiť všetko preto, aby si získal vyvolenú svojho srdca.