Straty a nálezy Lost and Found) - Krentz, Jayne Ann, 1948-; Detková, Viera (Ikar Bratislava, 2003)
Odborníčka na starožitnosti Cady Briggsová pomáha podnikateľovi Mackovi Eastonovi nachádzať stratené poklady solventných klientov. Aj keď ju šarmantný Mack veľmi priťahuje, Cady nemá v úmysle miešať prácu s pôžitkom. Karta sa však obráti, keď ju nečakaná tragédia v rodine prinúti, aby požiadala Macka o pomoc ľ nie však pri pátraní po umeleckých dielach, ale po nebezpečnom vrahovi. Kým lúštia tajomstvá a záhady spojené so zločinom, nič netušiac nachádzajú jeden druhého...
Keywords: romány autorské; realistické romány; romány o láske; starožitnosti; Krentz, Jayne Ann, rod. meno Hrad (americká spisovateľka romantických románov. Nar. 1948 Cobb, Kalifornia, USA -); próza; americká literatúra - texty