Kráľ Luxoru : (Der Konig von Luxor) - Vandenberg, Philipp, 1941- (Ikar, 2003)
Fascinujúci príbeh najslávnejšieho archeológa všetkých čias Howarda Cartera, ktorý je ako jediný presvedčený, že faraón Tutanchamon naozaj žil. Dlhých 30 rokov neúnavne kope v piesku a prachu skalnatého údolia uprostred Egypta, no stretáva sa len s neúspechom a pohŕdaním. Strastiplná cesta ho napokon predsa len privedie k vytúženému cieľu. Roku 1922 Howard Carter skutočne objaví neporušenú hrobku faraóna 18. dynastie Tutanchamona...