Kráľ Luxoru (Der Konig von Luxor) - Vandenberg, Philipp, 1941-; Guldanová, Zuzana, 1963-; Houba, Michal, 1958- (Ikar Bratislava, 2003)
Fascinujúci príbeh najslávnejšieho archeológa všetkých čias Howarda Cartera, ktorý je ako jediný presvedčený, že faraón Tutanchamon naozaj žil. Dlhých 30 rokov neúnavne kope v piesku a prachu skalnatého údolia uprostred Egypta, no stretáva sa len s neúspechom a pohŕdaním. Strastiplná cesta ho napokon predsa len privedie k vytúženému cieľu. Roku 1922 Howard Carter skutočne objaví neporušenú hrobku faraóna 18. dynastie Tutanchamona...
Keywords: romány autorské; historické romány; spoločenské romány; profesijné romány; archeologické prostredie; thrillery; próza; Vandenberg, Philipp, vl. m. Hans Dietrich Härtel (nemecký autor populárno náučných kníh o archeologických predmetov, rovnako ako historické a detektívne romány. * 20.09.1941 v Breslau, Nemecko -); nemecká literatúra - texty