Kamenná opica : (The Stone Monkey) - Deaver, Jeffery, 1950- (Ikar, 2003)
Polícia hľadá obávaného pašeráka ľudí, ktorý je známy pod prezývkou Duch. Detektív Rhyme úspešne vypátra nákladnú loď Drak, na ktorej Duch preváža z Číny do New Yorku ilegálnych migrantov. Tu sa však prípad iba začína. Duch vyhodí loď do povetria a unikne. Duch je totiž známy tým, že likviduje svedkov. Svojrázny Lincoln Rhyme a jeho pravá ruka, policajtka a bývalá modelka Amelia Sachsová majú len štyridsaťosem hodín na to, aby našli dve rodiny, ktorým hrozí smrť. A čaká ich pátranie v labyrinte čínskej komunity v New Yorku...