Najkrajšie bájky o ľuďoch - Kováčová, Viera, 1974-; Busquets, Carlos (Matys, 2003)
Zbierka najznámejších bájok o ľuďoch, krásne ilustrovaná pričom každá z nich sa končí ponaučením. Obsahuje bájky: Dedinčan a okuliare, Cisár a starec, Predavač ovocia a priekupník, Rybár a minister, Palác a chatrč, Janko a holič, Ozajstná matka, Bedár a boháč, Chorý strom, Ukrytý poklad, Vietor a slnko, Chlapec a oriešky, Úžerník a peňaženka, Veselý rytier, Somár a tieň, Hlupák a povaľači, gazda a jeho synovia, Bohatá dáma a maliar, Ako zaseješ, tak budeš žať a Dvaja chlapci a orech.