Záchrana v poslednej chvíli - Brezina, Thomas, 1963-; Ličková, Marta, 1926- (Mladé letá Bratislava, 2003)
Na konkurze do istej reklamnej agentúry Penny uspela a v predstavách sa už vidí v televízii a na stránkach časopisov. Ale bude sa ešte usmievať aj pri konečnom rozhodovaní?
Každý deň ju totiž zachrípnutý hlas v telefóne obviňuje zo zabíjanie zvierat a po nociach sa ktosi zakráda okolo ich domu. Že by si chvel odviesť malého, trpaslíčieho koníka, ktorého zachránila spolu s Ivanom? Našli ho na opustenom pasienku priviazaného a zanedbaného. A čo je vlastne s Leom, ktorému sa v triede každý vyhýba, aké tajomstvo skrýva?
Penny, tak ako vždy, odhalí pri svojom neúnavnom pátraní aj ostatné záhady.
Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: romány autorské; dievčenské romány; dobrodružné romány; próza; Brezina, Thomas (rakúsky spisovateľ a televízny moderátor programov pre mládež. * 30.01.1963 Viedeň, Rakúsko - ); rakúska literatúra - texty; pre čitateľov od 9 rokov