Denník princeznej 4: Princezná na kniežacom dvore : (The Princess Diaries: Princess in Waiting) - Cabot, Meg, 1967- (Ikar, 2003)
Mia chodí s Michaelom len jeden deň, a už musí odísť na vianočné prázdniny do Genovie, kde ju čaká nabitý program plný povinností princeznej. Celý čas zúfalo myslí na Michaela, uvažuje, čo asi robí a či ju má skutočne rád, až napokon nastane ten vytúžený deň a ona letí domov do rodného New Yorku. Svojej starej matky sa však nezbaví, a keď Michael konečne pozve Miu na prvé rande do filmového klubu, ukáže sa, že grandmere pre ňu vymyslela iný program...