Hlavolamy pre bystré oči - Bremner, John (Mensa, 2003)
175 obrázkových hlavolamov si vyžaduje od riešiteľov z radov detí a mládeže (ale aj dospelých) značnú sústredenosť a priam orlí zrak, ak majú medzi takmer rovnako nakreslenými predmetmi nájsť ten odlišný, alebo si z ponúkaných možností vybrať logické doplnenie obrázkovej sekvencie či v neprehľadnej spleti cestičiek objaviť tú správnu. Pri delení obrázka na časti s požadovanými vlastnosťami, prípadne riešení sústavy zakódovaných rovníc, ale aj inej logickej úlohy je dobre mať ďalšie zbrane - fantáziu, predstavivosť, priestorové videnie a logiku. Takto vyzbrojený čitateľ môže zdolať každú úlohu a potom si na konci knihy skontrolovať svoje riešenia.