Dejiny Európy: Napísalo 12 európskych historikov : (The History of Europe) - kolektív autorov (Mladé letá, 1995)
História Európy v chronologickom slede udalostí počínajúc starovekým Gréckom a Rímom až po formovanie novodobých národných štátov po páde komunizmu