Smutný Suarez: Športové poviedky - Moric, Rudo: 1921-1985; Sliacky, Ondrej: 1941-; Vojtášek, Alexej: 1952-; Machaj, Vladimír: 1929-2016 (Bratislava Mladé letá, 1983)
Deväť športových príbehov - 9 príbehov zo života, 9 ľudských osudov zachytených v zlomovej chvíli, vo chvíli, keď športová prehra je neraz výhrou. Lebo treba vedieť bojovať, treba vedieť víťaziť i prehrávať, také je posolstvo tejto knihy...
Pre čitateľov od 13 rokov.
Keywords: poviedky autorské; športové poviedky; chlapčenské poviedky; Moric, Rudo (slovenský prozaik, spisovateľ, publicista,27.3.1921 Veľké Sučany-26.11.1985 Bratislava); Sliacky, Ondrej (slovenský literárny vedec, spisovateľ, historik literatúry pre deti a mládež, editor, publicista. * 30.07.1941 Banská Bystrica-Podlavice, Slovensko -); Machaj, Vladimír (bol slovenský akademický maliar, ilustrátor, grafik, prvý výtvarník s akademickým vzdelaním aj pre známkovú tvorbu. Dcéra Elena Lazarová. * 08.12.1929 Martin, Slovensko - 25.11.2016 Martin, Slovensko); próza; slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 13 rokov; Vojtášek, Alexej (český výtvarný umelec, grafik, ilustrátor. * 13.12.1952 Roudnice nad Labem, Česko -)