Internet s Windows 98 pro zelenáče - Satrapa, Pavel, 1964- (Neokortex Praha, 1999)
Základná príručka o využívaní Internetu a jeho služieb pre užívateľov Windows 98. Kniha popisuje, čo je Internet a ako sa k nemu pripojiť. Ďalej nasleduje dosť podrobný opis dvoch najpoužívanejších služieb súčasnosti - WWW a elektronickej pošty. Záverečná časť potom obsahuje základy používania niekoľkých ďalších, ako sú FTP, News, Telnet, SSH či ICQ. Súčasťou knihy (a jej WWW stránok) sú aj tipy na rôzne programy, ktorými môžete rozšíriť schopnosti svojich Windows.
Výber z obsahu: Internet. Príprava na pripojenie. Konfigurácia a použitie pripojenia. Začíname s WWW. Obľúbené stránky. Ako pracuje Web. Konfigurácia Internet Exploreru. Elektronická pošta.
Keywords: počítače; výpočtová technika; informačné systémy; informačné služby; internet; Windows 98 (systém operačný); operačné systémy; počítačové siete globálne; informačné služby; www stránky; Satrapa, Pavel (český vysokoškolský pedagóg, autor kníh o programovaní, webe a Linuxu. * 11.11.1964 Ústí nad Labem, Česko -); elektronická pošta; príručky počítačové