Vlaky : (Eyewitness Guides Train) - Coiley, John (Vidieť - poznať - vedieť, 1998)
Vlaky a vláčiky fascinujú chlapcov od piatich do sto rokov. Kniha je pokladom informácií o nich. Dozviete sa, ako vyzeral najstarší parný rušeň, ako cestovala na železnici britská kráľovná Viktória, ako funguje vlak bez strojvodcu, ale aj ako sa udomácnila a vyvíjala železničná doprava u nás. Pre železničných modelárov má kniha navyše hodnotu cennej obrazovej dokumentácie.