Sociální psychologie - Nakonečný, Milan, 1932- (Academia, 1999)
Ve své práci shromáždil autor množství empirického materiálu, nových poznatků a teorií. Psychologové, pedagogové, sociologové, popř. personalisté, sociální pracovníci, manažeři, ale především studenti psychologie i příbuzných humanitních oborů tak dostávají do rukou tematicky ucelené a formálně přístupné dílo ľ učebnici, umožňující dostatečnou orientaci v problematice a přinášející i řadu podnětů k filozofickým úvahám o člověku.