Rekonstrukce v panelovém domě 2. diel: Kuchyně, podlahy, lodžie - Barták, Kamil (Profi a hobby, 1997)
V publikací řeší autor zcela konkrétně, jaké máme možnosti, toužíme-li z interiéru panelákového kotce vytvořit přijatelné či dokonce vlídné bydlení. Zaměřuje se na podlahy, okna a dveře v celém bytě, na kuchyně a lodžie. Nabízí různá dispoziční řešení a vybavení, předkládá variabilní materiály a postupy. Řeší větrání, izolaci tepelnou, zvukovou a proti vlhkosti, opravy trhlin včetně konečné úpravy stěn. Upozorňuje na nové systémy prosklívání. Text bohatě opatřený technickými ilustracemi doplňuje seznam stavebních úřadů.