Výživa podle pěti elementů: Jak můžete s radostí a požitkem posílit své zdraví, vitalitu a energii lásky (Ernährung nach den fünf elementen) - Temelie, Barbara; Wlaschinská, Iva; Vlachová, Barbora (Eugenika Bratislava, 2002)
Stravování podle pěti elementů razí nové cesty. Do popředí staví energetické působení potravin a ukazuje, jak lze cíleně ovlivňovat tělesné a duševní aktivity, pocity i přístup každého člověka k sobě samému a k ostatním.
V čínské nauce o stravování neexistují žádné rigidní zákazy. Vaše stravovací zvyklosti se mění jednoduše tím, že více víte. logičnost systému pěti elementů umožňuje hlubší pochopení jednostranných a zdraví škodlivých zvyklostí a otevírá nové cesty k dobrému pocitu a radosti ze života.
Keywords: medicína čínska; zdravie; zdravá výživa; výživa človeka; alternatívna medicína