Hviezdna kniha 3. zv.: Tvár temnoty : (Le Livre des Etoiles/ 3. Le Visage de l'Ombre) - L' Homme, Erik, 1967- (Hviezdna kniha, 2005)
Na Stratenom ostrove Ys sa rýchlosťou blesku rozšírila správa, že obávaný Pán Temnoty uniesol Viliamona. Drží ho v zajatí v nádeji, že mu čarodejnícky učeň pomôže odhaliť tajomstvo Hviezdnej Knihy. Dokáže Viliamon vďaka svojim výnimočným schopnostiam odolať zlovestnej moci, ktorá sa chystá ovládnuť tri svety? Bude to boj na život a na smrť... V tom čase sa armáda rytiera pod Kadeharovým vedením spája so slobodnými obyvateľmi zo Sveta neistoty a spolu sa vydajú hľadať čarodejníckeho učňa. Viliamonovi priatelia si zvolia vlastnú cestu a tiež sa ho pokúsia zachrániť. Podarí sa im prísť včas? Prečítajte si o Viliamonových dobrodružstvách v poslednom diele trilógie Hviezdna kniha.