Hviezdna kniha 3. zv.: Tvár temnoty (Le Livre des Etoiles/ 3. Le Visage de l'Ombre) - L' Homme, Erik, 1967-; Szabóová, Zuzana (Perfekt Bratislava, 2005)
Na Stratenom ostrove Ys sa rýchlosťou blesku rozšírila správa, že obávaný Pán Temnoty uniesol Viliamona. Drží ho v zajatí v nádeji, že mu čarodejnícky učeň pomôže odhaliť tajomstvo Hviezdnej Knihy. Dokáže Viliamon vďaka svojim výnimočným schopnostiam odolať zlovestnej moci, ktorá sa chystá ovládnuť tri svety? Bude to boj na život a na smrť... V tom čase sa armáda rytiera pod Kadeharovým vedením spája so slobodnými obyvateľmi zo Sveta neistoty a spolu sa vydajú hľadať čarodejníckeho učňa. Viliamonovi priatelia si zvolia vlastnú cestu a tiež sa ho pokúsia zachrániť. Podarí sa im prísť včas? Prečítajte si o Viliamonových dobrodružstvách v poslednom diele trilógie Hviezdna kniha.
Pre čitateľov od 13 rokov.
Keywords: príbehy autorské; dobrodružné príbehy; fantazijné príbehy; čarodejníci; mágia; próza; francúzska literatúra - texty; L' Homme, Erik (francúzsky spisovateľ. * 1967 v Grenobli, Francúzsko -); pre čitateľov od 13 rokov