Filip na Detských ostrovoch a iné dobrodružstvá - Kaminská, Renata: 1983- (Filip, 2008)
Filip so svojimi kamarátmi a doktorom Prírodom sa stretávajú na Detských ostrovoch s červíkom Šikanom a ujo Výživník im urobí exkurziu vo svojom laboratóriu a štvorposchodovej pyramíde Zdravia. Na Zlovestnom ostrove utekajú pred tabakovými banditmi a objavia hracie automaty. Na Ostrove Zdravia im tréner Pohoda vysvetlí význam pohybu a pravidelého cvičenia pre zdravie a zorganizuje preteky v prekážkovom behu.