Čo rozprávali proroci : (Opowieści biblijne) - Kosidowski, Zenon: 1898-1978 (Periskop, 1985)
Autorovi v knihe išlo o to, aby sa čitatelia zoznámili s obsahom biblie a čítali ju tak, ako ju dnes číta veda. Preto zvolil dvojkoľajnú kompozíciu knihy: zvlášť obsah biblie a zvlášť komentár. Pri parafrázovaní biblického textu sa usiloval podať ho pokiaľ možno čo najkomunikatívnejšie, aby ho dnešný čitateľ mohol čítať bez námahy a sústrediť svoju pozornosť predovšetkým na obsahové hodnoty.