Žraloky a iní obyvatelia morských hlbín : (Sharks and other Monsters of the Deep) - Steele, Philip, 1948- (Okná do sveta, 1993)
V tejto knihe sa zoznámite s mnohými obyvateľmi morských hlbín, veľkými i menšími, nebezpečnými i ohyzdnými. Nádherné farebné ilustrácie zobrazujú život rôznych útočných dravcov, ktoré prenasledujú svoju korisť vo všetkých svetových moriach. Pri austrálskom pobreží smrteľne jedovatá chobotnica modrokrúžková, inde zas hrôzostrašne vyzerajúci morský čert, hadovitá muréna, obrovský vorvaň či žraločie zuby a čeľuste...