Žraloky a iní obyvatelia morských hlbín (Sharks and other Monsters of the Deep) - Steele, Philip, 1948-; Novomeský, František, 1947-; Camm, Martin (Osveta Bratislava, 1993)
V tejto knihe sa zoznámite s mnohými obyvateľmi morských hlbín, veľkými i menšími, nebezpečnými i ohyzdnými. Nádherné farebné ilustrácie zobrazujú život rôznych útočných dravcov, ktoré prenasledujú svoju korisť vo všetkých svetových moriach. Pri austrálskom pobreží smrteľne jedovatá chobotnica modrokrúžková, inde zas hrôzostrašne vyzerajúci morský čert, hadovitá muréna, obrovský vorvaň či žraločie zuby a čeľuste...
Register. Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: zoológia; žraloky; živočíchy morské; Steele, Philip (anglický spisovateľ hlavne non-fiction pre deti. Nar. 17.05.1948 v Dorking, Surrey, Anglicko -); ryby morské; výklady populárno-náučné pre deti; pre čitateľov od 11 rokov