Neděle jako stvořená pro vraždu - Frýbová, Zdena, 1934-2010 (Miloslav Švarc - Šulc a spol, 2002)
Napínavý román o komplikovaných vzťahoch v rodine stavebného inžiniera Antonína Rabasa, jeho manželky architektky Judity a ich dvoch dospelých dvadsaťdeväťročných synov-dvojčiat, Marcela a Ľuboša. Obaja mladí Rabasovci sú inteligentní, vzdelaní, pohľadní a pracovití rovnako ako ich rodičia. Lenže: prečo sa Marcel žení s nudnou, nepôvabnou, o dvadsať rokov staršou Emíliou Vojtíškovou? Čo pre neho znamená výstredná, atraktívna a detinská Zuzana? Kam pravidelne uniká Ľuboš zo svojho harmonického manželstva s peknou medičkou Natašou? Na tieto otázky sa snaží odpovedať kriminalista, ktorý vyšetruje vraždu v rodine Rabasovcov. Mohol ju spáchať ktokoľvek z nich, pretože motív mali všetci.