Pieseň večne mladá: Výber zo štúrovskej poézie - Vaško, Imrich, 1936-2010; Lupták, Oto, 1935- (Mladé letá Bratislava, 1988)
A preto pri práci na tejto knihe kládli sme si vyššie ciele-predstaviť vám, mladým pokoleniam, zápas, prácu a tvorbu štúrovcov tak, aby sa k nim vracali i neskoršie a viedli rozhovory na všetkých stupňoch školského literárneho vzdelania.
Pre čitateľov od 12 rokov.
Keywords: antológie literárne; štúrovská poézia; básne slovenské; básne pre deti a mládež; Vaško, Imrich (slovenský literárny historik a kritik, vedec, spisovateľ, básnik, esejista, editor slovenskej katolíckej moderny, pedagóg, prvý dekan FF KU v Ružomberku. Vydal viacero literárnovedných publikácií, monografií, antológií a autorsky i editorsky participoval na príprave mnohých knižných diel. * 08.11.1936 v Ondrašovciach, Slovensko - 09.02.2010 v Ružomberku, pochovaný je v Prešove, Slovensko); poézia; slovenská literatúra - texty; Lupták, Oto (slovenský akademický maliar, výtvarna tvorba v oblasti maľby, kresby, ilustrácie, voľnej grafiky a graf. designu, 22.04.1935 -)