Prázdniny na planéte Coleida : (Devočka s Zemli) - Bulyčov, Kirill, 1934-2003 (Členská knižnica Pravda, 1978)
Spisovateľ Kir Bulyčov najskôr napísal vedecko fantastický príbeh o dievčatku, ktorému sa nič nestane. Alica je dievčatko, ktoré žije v 21. storočí so všetkými výdobytkami modernej doby. Jej otec je riaditeľ ZOO a matka vesmírna architektka.Alica je šikovná, detsky bezprostredná a vynachádzavá a tak rieši a najzložitejšie situácie, kedy sú bezradní aj vážení profesori. V tomto vydaní kniha obsahuje tri príbehy: Dievčatko, ktorému sa nič nestane, Alicino putovanie a Alicine narodeniny. Knihy s ďalšími príbehami Alice sú Prádzniny v ríši rozprávok - Tri fantastické príbehy Alice, dievčatka z budúcnosti a Zajatci asteroidu - Tri ďalšie fantastické príbehy Alice, dievčatka z budúcnosti.