Pohádky, povídky a humoresky ze Slezka - Šatiek, Antonín; Vladivoj, Jindřich (Profil, 1984)
Štúdiu o ľudových rozprávkach a ich rozprávača napísal, texty zhromaždil, na vydanie pripravil a slovníčkom aj poznámkami a prílohami zaobstaral Antonín Šatiek.