Pohádky, povídky a humoresky ze Slezka - Šatiek, Antonín; Vladivoj, Jindřich (Profil Ostrava, 1984)
Štúdiu o ľudových rozprávkach a ich rozprávača napísal, texty zhromaždil, na vydanie pripravil a slovníčkom aj poznámkami a prílohami zaobstaral Antonín Šatiek.
Fotografie osobitých rozprávačov. Výber z obsahu: O slezských pohádkách a jejich vypravěčích. Pohádky, povídky a humorky. Opavsko a Hlučínsko. Frýdecko. Těšínsko a Karvinsko. Poznámky a prílohy.
Keywords: rozprávky české; ľudové poviedky; humoresky; ľudova slovesnosť; nárečia; Sliezsko (Česko); folkloristika; dialektológia; Sliezsko (Česko); rozprávanie; česká literatúra - texty; Sliezsko (Česko)