Poézia 2 - Lajčiak, Milan, 1926-1987 (Vybrané spisy Milana Lajčiaka, 1979)
Druhý zväzok Vybraných spisov Mialana Lajčiaka tvorí šesť básnických zbierok. Všetkých šesť kníh možno pokladať za výrazné míľniky na ceste ľudského a umeleckého vývoja básnika, ktorého dielo narastá a košatie do reprezentačného celku modernej slovenskej lyriky.