Ja to zvládnem : (All rights reserved) - Mac Donald, Betty, 1908-1958 (Čajka, 1993)
Dostať tuberkulózu uprostred života, to je, akoby ste sa vybrali do mesta vybavovať kopu naliehavých záležitostí a zrazil by vás autobus, zdôveruje sa v knihe americkej spisovateľky hlavná hrdinka Betty. Napriek babkinej teórií, že človek dostane tuberkulózu len vtedy, keď neposlúcha, chodí neskoro spať, neumýva si ruky a kamaráti sa so zlými deťmi, Betty tuberkulózu dostala a musí 9 mesiacov stráviť v sanatóriu. Hoci je to pre ňu ťažké obdobie, s poriadnou dávkou humoru a irónie, najmä sebairónie spomína na liečebný režim. Obľúbený humorný štýl autorky ako aj autobiografické skúsenosti, ktoré sú vo všetkých jej knihách, bližšie oboznámia čitateľa s jej skúsenosťou a silou vzdorovať.