Už ho vezú!: Výber z veršov - Podjavorinská, Ľudmila, 1872-1951 1872-1951 (Klub mladých čitateľov, 1968)
V jednoduchých príbehoch sú hlavnými hrdinami zvieratká (žabka, včielka, syseľ, svrček, rak, pavúk, psík, vrana, lastovička, sova, mačičky....), ale aj ľudia (bábätko v kolíske, muzikanti, Jožko, deti hrajúce bábkové divadlo, Lacko, ...). Sú poučné (chlapček Lacko sa učí básničku, ktorú chce zarecitovať na narodeniny starému otcovi), zábavné (Žabiatko :-). Motívy rodinného prostredia a príbehy zo života zvieratiek vytvárajú obraz každodenného života, ktorý deti hravo pochopia a prisvoja si ho. Z knižky je cítiť radosť, pohodu, lásku autorky k deťom. V neposlednom rade k pôvabu knihy prispievajú krásne, hravé ilustrácie Tarasovej Ireny.