Rozprávky : (Pohádky) - Čapek, Karel, 1890-1938 (Klub mladých čitateľov, 1969)
S milým, vrúcnym humorom autor pomocou rozprávkových príbehov objasňuje množstvo javov bežného života a popisuje, čo sa deje vo chvíľach a na miestach, kam málokedy je človek vpustený. Vysvetlí nám veľa faktov z psej a mačacej ríše alebo z profesie poštárskej, lúpežníckej či vodníckej.