Moje najmilšie rozprávky: Rozprávky do postieľky (Fairy Tales) - Stevenson, Peter, 1953-; Belanová, Magdaléna; Fellegi, Juraj; Bradman, Tony, 1954- (Bratislava Príroda, 2002)
Rozprávky sú súčasťou detstva. Sprevádzajú každé dieťa do sveta fantázie. Každý z nás sa rád vracia aspoň k niekoľkým najmilším. V tejto knižke sa Brian Morse zameral na najkrajšie klasické rozprávky, ktoré prerozprával sviežim a moderným jazykom. Jeho vzrušujúci a vtipný štýl poteší nielen detí, ale aj dospelých,ktorí sa pri čítaní týchto rozprávok rozhodne nebudú nudiť.
Palculienka. Princezná na hrášku. Červená Čiapočka. Popoluška. Janko a fazuľa. Kráska a netvor. Zlatuška a tri medvede. Škaredé káčatko. Švec a škriatkovia.
Pre deti od 4 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; ľudové rozprávky; rozprávky pre deti; rozprávky o deťoch; rozprávky o zvieratách; próza; svetová literatúra - texty; pre čitateľov od 4 rokov; Bradman, Tony (anglický autor detských kníh. Nar. 22.01.1954 Londýn, Anglicko -)