Tvrdohlavý baran: Rozprávky z večerníčkového seriálu Čo videli stromy - Brat, Roman, 1957- (Perfekt, 2000)
Knižka obsahuje sedem príbehov tak ako ich hlavnej hrdinke vyrozprávali stromy - reprezentanti konkrétnej národnej kultúry a symboly jednotlivých krajín. Príbehy s prekrásnymi ilustráciami sú nadčasové a univerzálne.