Rozprávky o víle Amálke - Čtvrtek, Václav, 1911-1976 (26 cm, 2000)
Český spisovateľ, ktorý tak vtipne a šťavnato rozprával o výčinoch zbojníka Rumcajsa, rovnako veselo rozpráva príhody víly Amálky - o tom, čo zažila s poľovníkom Muškom, ako našla kameň meniačik, ako ju lapil vodník Gebuľa. Amálka je víla jemnučká, ale smelá. Prekabáti aj obra Hrombáca, čo si ju chce vziať za ženu.