Chováme farebné a postavové kanáriky - Ambruš, Bystrík, 1950- (Živočíšna výroba-Knižnica drobnochovateľa, 1989)
Mimoriadne veľký záujem o chov farebných a postavových kanárikov v poslednom desaťročí si vyžiadal vydanie publikácie, ktorá by poskytla chovateľom praktické rady i ucelené teoretické poznatky o chove týchto zaujímavých spevavcov. V publikácii sa čitateľ oboznámi s biológiou kanárika, s procesom jeho domestifikácie, dozvie sa o tom, ako si založiť chov, v akých chovateľských zariadeniach kanáriky chovať, kŕmiť a rozmnožovať. časť tejto publikácie je venovaná hygiene chovu a prevencii proti ochoreniam. Osobitná kapitola sa zaoberá spôsobom prípravy kanárikov na výstavy a ich hodnotením podľa medzinárodného štandardu.