Prvé tri roky života - Slouková, Oľga (Osveta, 1986)
Kniha nemá byť iba akýmsi receptárom, ale má plniť funkciu verného sprievodcu po kľukatých detských chodníčkoch. Venuje sa telesnému, ale predovšetkým duševnému vývoju dieťaťa do troch rokov je teda zameraná na obdobie, keď sa dieťa najprudšie vyvíja.