Prvé tri roky života - Slouková, Oľga; Kramárová, Veronika; Hatarová, Eva; Havran, Pavol (Osveta Martin, 1986)
Kniha nemá byť iba akýmsi receptárom, ale má plniť funkciu verného sprievodcu po kľukatých detských chodníčkoch. Venuje sa telesnému, ale predovšetkým duševnému vývoju dieťaťa do troch rokov je teda zameraná na obdobie, keď sa dieťa najprudšie vyvíja.
Predhovor.
Keywords: zdravoveda; rodinná výchova; choroby detí; lekárstvo; medicína; starostlivosť o dieťa; dieti od 0-3 rokov; dieti od 3-11rokov; hygiena detí; vývoj telesný a duševný; príručky zdravia