Osamelí vlci : (Die einsamen wolfe) - Benesch, Kurt (Mladé letá, 1968)
Román zo študentského prostredia. Pre Georga Mattisa a jeho spolužiakov bol profesor Schwarzgruber pravzorom veselosti a životnej odvahy. Vedel sa smiať ako nikto iný, ba aj z najvážnejšej situácie vyťažil jej kladné stránky...