Žeriav (Crane) - Stone, Jeff; Dzúriková, Sylvia (Bratislava Fragment, 2008)
Legenda pokračuje: Kanghzenský mladý Drak sa stratil a malú Opicu zajali! Teraz sa Tiger, Had a Žeriav vybrali po prúde Žltej rieky, aby po nich pátrali. Cesta vedie do tmavého podsvetia nebezpečného mesta. Traja mladí záchranári nevedia o tom, že ich najmladší brat slúži v bezcitnej pasci ako návnada a oni sami môžu čoskoro potrebovať záchranu. A čo sa stalo s Drakom? Stopa je studená, vedie do slepých uličiek a dozvedajú sa len samé fámy. Ak chcú mladí bojovníci naplniť svoj osud ako päť predkov, musia svoje sily zoskupiť inak...
Pre čitateľov od 12 rokov.
Keywords: romány autorské; Čína; dobrodružné romány; bojové umenie; kung-fu; legendy; próza; americká literatúra - texty; Čína; pre čitateľov od 12 rokov; Stone, Jeff (americký spisovateľ, známy pre sériu kung-fu s tematikou kníh pre mládež. * v Detroite, Michigan, USA -)