Záhrada so siedmimi bránami - Castroviej, Concha, 1910-1995 (Zlatý kľúčik, 1983)
Kniha obsahuje 14 rozprávok, pre slovenského čitateľa netradičných, často smutnejších o neveselom živote nemajetných, o mori, hviezdach... Nazvané sú podľa jednej z nich - Záhrada so siedmimi bránami, ktorá ako jediná z nich je napísaná formou scénky.