Podivuhodné príbehy Adama Brezuľu - Móric, Rudo, 1921-1985 (Mladé letá, 1980)
Podivuhodné príbehy Adama Brezuľu. Adam Brezuľa ... možno vám to meno veľa nepovie. Ale keď vám pošepnem, že je to potomok slávneho Vavra Brezuľu z Ľubietovej, ktorý len tak valaštičkou zrúbal celej čate Turkov, možno vám poniektorým svitne... A tým, čo ešte nesvitlo, narýchlo porozprávam o smelom Vavrovi Brezuľovi a tureckých hlavách. Lebo treba ten slávny príbeh poznať.