Podivuhodné príbehy Adama Brezuľu - Móric, Rudo, 1921-1985; Rumanský, Igor, 1946-2006 (Mladé letá Bratislava, 1980)
Podivuhodné príbehy Adama Brezuľu. Adam Brezuľa ... možno vám to meno veľa nepovie. Ale keď vám pošepnem, že je to potomok slávneho Vavra Brezuľu z Ľubietovej, ktorý len tak valaštičkou zrúbal celej čate Turkov, možno vám poniektorým svitne... A tým, čo ešte nesvitlo, narýchlo porozprávam o smelom Vavrovi Brezuľovi a tureckých hlavách. Lebo treba ten slávny príbeh poznať.
Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: príbehy autorské; dobrodružné príbehy; literatúra pre mládež; próza; slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 9 rokov; Moric, Rudo, pseudonymy Rudo Mor, R. M. Sučiansky a i. (slovenský prozaik a publicista, zaslúžilý umelec, nositeľ Ceny Fraňa Kráľa, 27.3.1921 Veľké Sučany - 26.11.1985 Bratislava); Rumanský, Igor (slovenský akademický maliar, vysokoškolský pedagóg, grafik, kresba a ilustrácia, návrhár známok. * 10.03.1946 Demänova, Liptov, Slovensko - 10.08.2006 Bratislava, Slovensko)