Jazmínko v krajine klamárov - Rodari, Gianni, 1920-1980 (Zlatý kľúčik, 1972)
Toto je Jazmínkov príbeh, ako mi ho on sám rozprával. Jazmínko je dnes slávnym spevákom, poznajú ho od jedného konca zemegule po druhý. Je chýrny umelec, má zvučné meno. Ale o tom sa nám neprichodí na tomto mieste šíriť, v novinách sa o ňom ešte sto ráz dočítate. Jazmínko je jeho chlapčenské meno a pod týmto menom bude vystupovať v našom rozprávaní...