Jazmínko v krajine klamárov - Rodari, Gianni, 1920-1980; Hečko, Blahoslav, 1915-2002; Nesselman, Ladislav, 1927-1987 (Mladé letá Bratislava, 1972)
Toto je Jazmínkov príbeh, ako mi ho on sám rozprával. Jazmínko je dnes slávnym spevákom, poznajú ho od jedného konca zemegule po druhý. Je chýrny umelec, má zvučné meno. Ale o tom sa nám neprichodí na tomto mieste šíriť, v novinách sa o ňom ešte sto ráz dočítate. Jazmínko je jeho chlapčenské meno a pod týmto menom bude vystupovať v našom rozprávaní...
Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: Rodari, Gianni (taliansky spisovateľ pre deti a mládež a novinár, 23.10.1920 Omegna, v provincii Novara - severné Taliansko - 14.04.1980 Rím); rozprávky autorské; dobrodružné rozprávky; literatúra pre deti a mládež; talianske rozprávky; próza; talianska literatúra - texty; pre čitateľov od 9 rokov; Hečko, Blahoslav (slovenský významný prekladateľ a popredný teoretik umeleckého prekladu, člen Spolku slovenských spisovateľov. Brat básnika a prozaika Františka Hečka a prekladateľa a básnika Víťazoslava Hečka, 18.09.1915 Suchá nad Parnou - 22.12.2002 Bratislava); Nesselman, Ladislav (slovenský výtvarný redaktor, ilustrátor. Nar. 12.07.1927 v Zlatých Moravciach - 11.03.1987 v Bratislava)