Stará mama z jablone - Lobe, Mira, 1913-1995 (Klub mladých čitateľov, 1971)
Všetky deti z ulice majú starú mamu. Niektoré majú až dve. Len Andi nemá nijakú, a to ho trápi... Príbehy malého chlapca Andiho sa dozviete v tejto knižke.