Zmaturuj! z fyziky - Tarábek, Pavol: 1945-; kolektív autorov (Didaktis Bratislava, 2006)
Čitateľa postupne zoznámi s poznatkami fyzikálnych disciplín od základov klasickej fyziky až po najnovšie poznatky modernej fyziky. Zahŕňa učivo z mechaniky, termiky, termodynamiky a molekulovej fyziky, elektriny, magnetizmu, optiky, teórie relativity, fyziky mikrosveta a astrofyziky. Moderná fyzika, najmä fyzika elementárnych častíc a vývoj vesmíru, sú spracované podľa najnovších poznatkov vedy. Kniha je prehľadne spracovaná do deviatich základných kapitol, ktoré sú ďalej členené na menšie podkapitoly a tematické celky. Text obsahuje mnoho názorných a prehľadných obrázkov, schém a tabuliek. Publikácia je určená študentom stredných škôl počas celého štúdia, na prípravu na maturitu a prijímacie skúšky na vysoké školy a ostatným záujemcom o fyziku.
Register.
Keywords: prírodné vedy; fyzika; maturitné skúšky; príjmacie skúšky; testy na prijímacie skúšky