Janko Hraško: Slovenská ľudová rozprávka - Ďuríčková, Mária, 1919-2004 (Mladé letá, 1972)
Janko Hráško niekedy nespisovne aj Janko Hraško, je malý rozprávkový slovenský národný hrdina, ktorý svojím pôsobením potvrdzuje pravidlo, že "veľkosť skutočne nie je dôležitá", ale že treba byť hlavne "šikovný".