Peter Pan - Barie, James Matthew, 1860-1937 (Mladé letá, 1971)
Rozprávkový príbeh nás zavedie do Krajiny - Nekrajiny. Tam žije odvážny Peter Pan, chlapec, ktorý nechcel nikdy vyrásť. Nachádza sa tam aj víla Cililing, no aj nezbední Stratení chlapci, ktorým chýba mama. V rozprávkovom svete sa ocitne aj Wendy, dievča z normálneho sveta, so svojimi dvomi bratmi a zažijú tam množstvo dobrodružstiev. Spoznajú kapitána Háka, tikajúceho krokodíla, dobrotivého Vtáka-Nevtáka, či tlupu Indiánov. Hoci mnohé situácie vyzerajú nebezpečne, dobro, priateľstvo a spravodlivosť zvíťazia. Ako v každej správnej rozprávke.