Šibalstvá mravčeka Štipka - Mačingová, Božena, 1922- (Východoslovenské vydavateľstvo, 1970)
Mravčeka Štipka mohol každý poznať na prvý pohľad, lebo mal žltú škvrnu na chrbátiku. Hovorí sa, že každý huncút je poznačený. Pre Śtipka to bolo veľmi priliehavé. Len čo sa postavil na vlastné nôžky, už začal vymýšľať rôzne huncútstva, ktoré to sa dozviete z knižky...